Το MUN (ModelUnitedNations) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν δράσεις και κατά συνέπεια να αποκομίσουν εμπειρίες έξω από την καθημερινότητα του σχολείου.

Μία τέτοια εμπειρία βίωσε ο μαθητής του σχολείου μας Μούσιος Ιωάννης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Εξωτερικών. Προσκεκλημένοι του Διευθυντή της Υπηρεσίας κου. Δημήτρη Παπανδρέου, ήταν οι βραβευθέντες μαθητές και μαθήτριες του 16ου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (ARCMUN) που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Κολλέγιο. Η πρόσκληση αφορούσε όλους τους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν.

Άριστα συνεργαζόμενοι μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ των έσω και να πληροφορηθούν για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας από έμπειρους διπλωμάτες. Οι τελευταίοι χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι « Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες και όχι τοίχους». Τόσο ο κος. Παπανδρέου όσο και ο κος. Κατσάνος δέχθηκαν «βροχή» ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες αποδεικνύοντας τις ανησυχίες των νέων για τη θέση καθώς και τις θέσεις της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη. Οι μαθητές δέχθηκαν πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν το μέλλον και την επαγγελματική τους αποκατάσταση με επιτυχία, ξεχωρίζοντας ότι η γνώση είναι δύναμη και το απόλυτο εφόδιο για να πορευθούν στη ζωή τους. Μαθητές και εκπαιδευτικοί δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των διπλωματών για τη συνεργασία, το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο και την άοκνη καθημερινή τους προσπάθεια. 
Ο βραβευθής μαθητής από το 1ο ΓΕΛ Θέρμης ήταν ο Μούσιος Ιωάννης με τις κες. Χελιδώνη Γεωργία και Αναστασιάδου Δήμητρα.


Image may contain: 8 people, people smiling, people standing and shoes

Image may contain: 5 people, people standing and shoes