Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα e-twinning με τίτλο “ MathematikalsFremdsprache” ως μέρος του σχεδίου δράσης «Σύγχρονο σχολείο με ευρωπαϊκή διάσταση και ελληνική ταυτότητα». Μέσω της συνεργασίας με τα σχολεία της Σλοβακίας και της Γαλλίας ενισχύθηκε τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η ελληνική ταυτότητα του σχολείου μας, διαμορφώθηκε κουλτούρα συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και προωθήθηκε η καινοτόμος διδασκαλία στο μάθημα της ξένης γλώσσας. Επιπλέον, τονώθηκε η εξωστρέφεια, η αλληλεπίδραση, η αυτοαντίληψη, η δημιουργικότητα και η αυτοεκτίμηση των μαθητών μας.

Ένα από τα παραγόμενα υλικά του προγράμματος είναι το ακόλουθο ηλεκτρονικό βιβλίο με φωτογραφίες, κείμενα και βίντεο για την ιστορία και τα μνημεία της Θεσσαλονίκης στη γερμανική γλώσσα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Αναστασιάδου Δ. ΠΕ06, Κούρτη Φ. ΠΕ06, Παναγιωτίδου Π. ΠΕ07 και Τζαμπάζη Β. ΠΕ03.

https://read.bookcreator.com/llYyDqpBRaTCypla87mtESG67CC2/-v2njEJ8QqWcH48_J1nloA

File:ETwinning Baku by Aytaj.jpgΤο 1ο ΓΕΛ Θέρμης συμμετέχει ενεργά τη σχολική χρονιά 2023-24 στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning, η οποία προωθεί την "αδελφοποίηση" και διασύνδεση σχολείων της Ευρώπης, με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους διάστασης και τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού τους έργου.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με άλλα δύο σχολεία (ένα από Σλοβακία και ένα από Γαλλία), είναι διαθεματικό, με τίτλο: "Mathematik als Fremdsprache" / "Η γερμανική γλώσσα μέσα από τα Μαθηματικά".

Η ορχήστρα και η χορωδία μαθητών και καθηγητών του 1ου ΓΕ.Λ. Θέρμης και το μουσικό σχήμα Τα πάντα ρει 

σας προσκαλούν στη μουσική εκδήλωση - αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση

Πόσο γλυκός του στίχου, αλήθεια, ο ρυθμός! 


Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θέρμης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


afisa1

Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε, 2022 – 23, μαθητές της Β΄ Λυκείου με την πρωτοβουλία και ευθύνη των φιλόλογων καθηγητών Ματσκίδου Ελένης, Κουγλέρη Ελένης και Κεσσόπουλου Μιχάλη δραστηριοποιήθηκαν στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με τον παραπάνω τίτλο. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή προσπαθήσαμε με συνεντεύξεις προσφύγων δεύτερης και τρίτης γενιάς που σχετίζονται με διάφορους τρόπους με το σχολείο και την πόλη μας να εξοικειωθούμε με το προσφυγικό παρελθόν μας και να αποτίσουμε έτσι ένα φόρο τιμής και μνήμης στους προγόνους μας. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός διαδραστικού χάρτη με σημειωμένους τους τόπους καταγωγής και τα στοιχεία όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Τα στοιχεία που συλλέξαμε μπορείτε να τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμό. Ευελπιστούμε τη επόμενη χρονιά να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τις καταγραφές μας, αλλά και να παρουσιάσουμε το υλικό μας σε μια δια ζώσης εκδήλωση!

 

https://drive.google.com/drive/folders/1hmoXjUHI8WSZUDQCMb6oUK1uOoe1_qOg?usp=sharing