Για μια ακόμα χρονιά μαθητές του σχολείου μας (11 από την Α' Λυκείου και 6 από τη Β' Λυκείου), με συντονιστή τον μαθηματικό μας Καρκαλέτση Θεολόγη, συμμετείχαν στο Μαθηματικό Διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" που διεξήχθη στις 14 Νοεμβρίου 2015.

Από αυτούς ο Ζαχαριάδης Γιώργος της Α' Λυκείου και οι Μπάμπουρας Κωνσταντίνος και Ρεμούνδου Ελένη της Β' Λυκείου προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού - Μαθηματικός Διαγωνισμός Ευκλείδης -  που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2016.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την συμμετοχή και την προσπάθεια τους.

Στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών του Αριστοτελείου Κολλεγίου που διεξήχθη 17-19 Μαρτίου 2016, το σχολείο μας εκπροσώπησε τις ακόλουθες χώρες: China, Yemen.

  photo5    photo7

32ND NATIONAL SELECTION CONFERENCE: THESSALONIKI

photo1 photo5

Τα συγχαρητήριά μας στους δύο μαθητές της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου του σχολείου μας για την επιτυχή συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας.

      IMG 0133     IMG 0136

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (επίσης γνωστό ως «Μοντέλο UN» ή απλά «MUN») είναι ένα εκπαιδευτικό συνέδριο - προσομοίωση των οργάνων και των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτό οι συμμετέχοντες μαθητές ή φοιτητές αναλαμβάνουν το ρόλο διπλωματών διαφόρων κρατών-μελών του ΟΗΕ, ερευνούν τα διεθνή ζητήματα της επικαιρότητας και στα πλαίσια των επιτροπών και οργάνων του ΟΗΕ, δημιουργούν συμμαχίες και προτείνουν λύσεις με μορφή «ψηφισμάτων». Η θεμελιώδης ιδέα του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών είναι ότι «η πολιτική δραστηριότητα πρέπει να βιώνεται και όχι μόνο να παρατηρείται».

Νοέμβριος 2014 – Μάρτιος 2015

DSC 0024       IMG 0355

 

Καλώς ήλθατε στον κόσμο των Ηνωμένων Εθνών! Πολλοί μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Θέρμης είχαν την ευκαιρία να γευτούν την αγωνία των πρεσβευτών για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο, να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και να τους εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πράγμα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο για τους μαθητές μας που διακρίθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα! Πρότειναν, διαπραγματεύτηκαν, αλλά και έκαναν συμμάχους επί τρεις ημέρες, με σκοπό να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα των χωρών που εκπροσωπούσαν.

Υποκατηγορίες