Τα συγχαρητήριά μας στο μαθητή της Β’ τάξης Λυκείου του σχολείου μας Ζαχαριάδη Γεώργιο που μετά την επιτυχή συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2016, προκρίθηκε να συμμετάσχει στο Yugosphere International Forum που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων στο Βελιγράδι και στο Σεράγεβο στις 3-10/9/2017.

Πώς λειτουργεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών;

Τι κάνουν οι αντιπροσωπείες των χωρών;

Ποιος ο ρόλος των πρεσβευτών;

Τι διαδικασίες ακολουθούνται στις συνεδριάσεις; 

Όλα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, μεταξύ άλλων, στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στις 2-4 Μαρτίου 2017.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν εκπροσωπώντας αντιπροσωπείες χωρών, να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στην αγγλική γλώσσα, καθώς επίσης τις ερευνητικές τους δεξιότητες και τη ρητορική τους δεινότητα. Στο φετινό ΜUN το σχολείο μας αντιπροσώπευσε επάξια τη Ρωσία και την Ελβετία, παίρνοντας βραβεία Καλύτερου Εκπροσώπου, Καλύτερου Ομιλητή και Αντιπροσωπίας Χώρας.

Τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους μαθητές μας που στην κυριολεξία διέπρεψαν στο Συνέδριο παίρνοντας μαθήματα ζωής και κάνοντάς μας περήφανους!

 

DSC 0186  DSC 0196

 

 

Από τη Δευτέρα  27 Μαρτίου έως την Πέμπτη 13 Απριλίου  2017, διήρκησε η Έκθεση ζωγραφικής και σχεδίου του 1ου Λυκείου Θέρμης, που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης.  Στην έκθεση, που πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια του υπεύθυνου Καθηγητή Εικαστικών του Λυκείου μας κ. Χρήστου Αλαβέρα, οι μαθητές παρουσίασαν τα πολύ ενδιαφέροντα έργα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του σχολείου και κατάφεραν να μας εκπλήξουν για μία ακόμη φορά για τις ικανότητες τους, τις ιδέες τους και την δημιουργική τους φαντασία.

IMG 0004 

Με ένα πολύ ενδιαφέρον έργο δικής της έμπνευσης η μαθήτρια μας Μαρία Χρίστογλου της Γ' Λυκείου εκπροσώπησε το σχολείο μας και διακρίθηκε στο διαγωνισμό του προγράμματος αγωγής υγείας με τίτλο "Γκρεμίζουμε τείχη, Χτίζουμε γέφυρες".

34ΤΗ NATIONAL SELECTION CONFERENCE:THESSALONIKI

IMG 0128 IMG 0136

Από τις 16 έως 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 34η Εθνική Διάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας με τη συμμετοχή 130 μαθητών από σχολεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Στόχος της διοργάνωσης ήταν η επιλογή της εξαμελούς εθνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 84η Διεθνή Διάσκεψη του European Υouth Ρarliament (EYP) η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τρόντχαιμ της Νορβηγίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην προετοιμασία όσο και στη Διάσκεψη η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι τα αγγλικά.

 

Στις 26 Απριλίου 2017 το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής παρουσιάζοντας 3 εργασίες στην Κεντρική Σκηνή και στα E-posters.  Η πρώτη, με τίτλο "Custom Android ROM για το OnePlus 3/3T", εκπονήθηκε από το μαθητή του Α5 Αθανασιάδη Αναστάσιο και είχε ως θέμα της την παραμετροποίηση και εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Android στη συσκευή  OnePlus 3/3T.  Η δεύτερη, με τίτλο "Υλοποίηση του κρυπτογραφικού αλγόριθμου One Time Pad σε γλώσσα Python", εκπονήθηκε από το μαθητή του Α5 Παυλάκη Θωμά. Κύριος στόχος της ήταν η εμβάθυνση στις αρχές της κρυπτογραφίας αλλά και η εξάσκηση στην ανάπτυξη εφαρμογών στη γλώσσα Python. Τέλος, η τρίτη με τίτλο "Droid Wars Episode II : Rise of the machines. Δημιουργία Shoot 'em Up - Adventure 3D Game", συνέχεια του παιχνιδιού που παρουσιάσαμε στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, σχεδιάστηκε από την πενταμελή ομάδα της Β' τάξης  "the GreekCreators" (Κελόγλου Σπυρίδων, Ζαχαριάδης Χρήστος, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Αμπόνης Γρηγόρης, Βαφείδης Γιώργος) και υλοποιήθηκε στην Unreal Engine 3 (UDK).

Οι παρουσιάσεις και των τριών ομάδων ήταν εξαιρετικές. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

20170426 141016 20170426 125018

IMG 0037  IMG 0041

Το σχολείο μας συμμετείχε, για μία ακόμη φορά, ενεργά και δυναμικά στις εργασίες του 15ου MUN (Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών) στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης από τις 9 έως και τις 11 Δεκεμβρίου 2016, το οποίο διεξάγεται αποκλειστικά στα αγγλικά.