36ΤΗ NATIONAL SELECTION CONFERENCE:THESSALONIKΙ

Τα συγχαρητήριά μας στο μαθητή της Γ’ τάξης Λυκείου του σχολείου μας Κατσώνη Γεώργιο που μετά την επιτυχή συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2017, προκρίθηκε να συμμετάσχει στο Luxembourg International Forum που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο, λόγω της επιλογής του στην 36η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής.

Oι ημερομηνίες του συνεδρίου είναι 30 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου 2018. Είναι ένα πολλά υποσχόμενο event που θα συγκεντρώσει περίπου 200 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη και αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην προετοιμασία όσο και στη Διάσκεψη η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι τα αγγλικά.

Σαν υπεύθυνη καθηγήτρια που στήριξε αυτό το εγχείρημα, εύχομαι αυτή να είναι η αρχή για μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες!

Αναστασιάδου Δήμητρα

 

Το MUN (ModelUnitedNations) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν δράσεις και κατά συνέπεια να αποκομίσουν εμπειρίες έξω από την καθημερινότητα του σχολείου.

Μία τέτοια εμπειρία βίωσε ο μαθητής του σχολείου μας Μούσιος Ιωάννης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Εξωτερικών. Προσκεκλημένοι του Διευθυντή της Υπηρεσίας κου. Δημήτρη Παπανδρέου, ήταν οι βραβευθέντες μαθητές και μαθήτριες του 16ου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (ARCMUN) που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Κολλέγιο. Η πρόσκληση αφορούσε όλους τους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν.

Άριστα συνεργαζόμενοι μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ των έσω και να πληροφορηθούν για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας από έμπειρους διπλωμάτες. Οι τελευταίοι χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι « Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες και όχι τοίχους». Τόσο ο κος. Παπανδρέου όσο και ο κος. Κατσάνος δέχθηκαν «βροχή» ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες αποδεικνύοντας τις ανησυχίες των νέων για τη θέση καθώς και τις θέσεις της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη. Οι μαθητές δέχθηκαν πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν το μέλλον και την επαγγελματική τους αποκατάσταση με επιτυχία, ξεχωρίζοντας ότι η γνώση είναι δύναμη και το απόλυτο εφόδιο για να πορευθούν στη ζωή τους. Μαθητές και εκπαιδευτικοί δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των διπλωματών για τη συνεργασία, το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο και την άοκνη καθημερινή τους προσπάθεια. 
Ο βραβευθής μαθητής από το 1ο ΓΕΛ Θέρμης ήταν ο Μούσιος Ιωάννης με τις κες. Χελιδώνη Γεωργία και Αναστασιάδου Δήμητρα.


Image may contain: 8 people, people smiling, people standing and shoes

Image may contain: 5 people, people standing and shoes

 

Για τρίτη συνεχή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο,  Εκπαιδευτική Ρομποτική. 

Οι μαθητές μας,  Αθανασιάδης Αναστάσιος από το Β1 και Θωμάς Παυλάκης από το Β4, παρουσίασαν τις εργασίες τους στην Κεντρική Σκηνή του Νόησις στις 19 Απριλίου 2018.  Η πρώτη, με τίτλο "Debloater+. Αδειάστε το κινητό σας από bloatware", εκπονήθηκε από τον Αθανασιάδη Αναστάσιο και είχε ως θέμα της την κατασκευή ενός σενάριου εκτέλεσης εντολών (script), που διαγράφει ολοκληρωτικά  τις περιττές εφαρμογές ενός Android κινητού προκειμένου ο χρήστης να βελτιώσει τις επιδόσεις του.   Η δεύτερη, με τίτλο "Εγκατάσταση OpenWrt σε router NetFasteR IAD 2", εκπονήθηκε από τον Παυλάκη Θωμά. Κύριος στόχος της ήταν η μελέτη του λογισμικού ανοικτού κώδικα OpenWrt και η αξιολόγησή του μέσω της εγκατάστασης και παραμετροποίησής του στο router NetFaster IAD2. Οι παρουσιάσεις και των δύο ήταν εξαιρετικές.

Στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας τμήματος του σχολείου μας, με θέμα τους εθισμούς,  πραγματοποιήθηκε στις 26/4/2018, διδακτική επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ, όπου οι μαθητές μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μαθαίνω να μην Καπνίζω» και ενημερώθηκαν τόσο για τις βλάβες του καπνίσματος και  την εξάρτηση από το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού όσο και τους αιτιολογικούς παράγοντες έναρξης του καπνίσματος δίνοντας έμφαση στην επιρροή της παρέας και της διαφήμισης.

IMG 20180426 100838  IMG 20180426 095258

IMG 20180426 091743

 

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Κολιάνου Ασημίνα, η οποία πήρε Έπαινο - τιμητική διάκριση και συγχαρητήρια από την Ευρωπαική Επιτροπή για την ποιότητα της μετάφρασής της από τα αγγλικά στα ελληνικά, στο διαγωνισμό «Juvenes Translatores»

Ο διαγωνισμός «Juvenes Translatores» («Νέοι Μεταφραστές»), διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Νοέμβριο κάθε έτους και απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 17 ετών. - για τη βράβευση των καλύτερων νεαρών μεταφραστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι καθηγήτριες,

Αναστασιάδου Δήμητρα

Χελιδώνη Γεωργία

Στις 27/4 αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου ΓΕΛ ΘΕΡΜΗΣ πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη και περιήγηση στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο , επίσκεψη στην Λωζάνη ,στην Γενεύη , έδρα του CERN και στην   Βέρνη όπου επισκεφτήκαμε το μουσείο Einstein. Είχαμε την τιμή και  χαρά να ξεναγηθούμε στους χώρους του Cern από τον κ. Φουντά Κωνσταντίνο Καθηγητή  Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της πειραματικής ομάδας στο CERN  στο πείραμα CMS. Κατεβήκαμε σε βάθος 100 m από την επιφάνεια της Γης και είδαμε από κοντά το τρομερό αυτό επίτευγμα της επιστήμης.  Ήταν μια μοναδική εμπειρία που ελπίζουμε να επαναλάβουμε και του χρόνου! 

 

IMG 1343  IMG 1410

 
 
 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ
ΑΛΑΒΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018/ΩΡΑ 18:30
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
16-30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018