Στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας τμήματος του σχολείου μας, με θέμα τους εθισμούς,  πραγματοποιήθηκε στις 26/4/2018, διδακτική επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ, όπου οι μαθητές μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μαθαίνω να μην Καπνίζω» και ενημερώθηκαν τόσο για τις βλάβες του καπνίσματος και  την εξάρτηση από το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού όσο και τους αιτιολογικούς παράγοντες έναρξης του καπνίσματος δίνοντας έμφαση στην επιρροή της παρέας και της διαφήμισης.

IMG 20180426 100838  IMG 20180426 095258

IMG 20180426 091743

 

Στις 27/4 αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου ΓΕΛ ΘΕΡΜΗΣ πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη και περιήγηση στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο , επίσκεψη στην Λωζάνη ,στην Γενεύη , έδρα του CERN και στην   Βέρνη όπου επισκεφτήκαμε το μουσείο Einstein. Είχαμε την τιμή και  χαρά να ξεναγηθούμε στους χώρους του Cern από τον κ. Φουντά Κωνσταντίνο Καθηγητή  Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της πειραματικής ομάδας στο CERN  στο πείραμα CMS. Κατεβήκαμε σε βάθος 100 m από την επιφάνεια της Γης και είδαμε από κοντά το τρομερό αυτό επίτευγμα της επιστήμης.  Ήταν μια μοναδική εμπειρία που ελπίζουμε να επαναλάβουμε και του χρόνου! 

 

IMG 1343  IMG 1410

 
 
 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ
ΑΛΑΒΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018/ΩΡΑ 18:30
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
16-30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
  
 

 

Για τρίτη συνεχή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο,  Εκπαιδευτική Ρομποτική. 

Οι μαθητές μας,  Αθανασιάδης Αναστάσιος από το Β1 και Θωμάς Παυλάκης από το Β4, παρουσίασαν τις εργασίες τους στην Κεντρική Σκηνή του Νόησις στις 19 Απριλίου 2018.  Η πρώτη, με τίτλο "Debloater+. Αδειάστε το κινητό σας από bloatware", εκπονήθηκε από τον Αθανασιάδη Αναστάσιο και είχε ως θέμα της την κατασκευή ενός σενάριου εκτέλεσης εντολών (script), που διαγράφει ολοκληρωτικά  τις περιττές εφαρμογές ενός Android κινητού προκειμένου ο χρήστης να βελτιώσει τις επιδόσεις του.   Η δεύτερη, με τίτλο "Εγκατάσταση OpenWrt σε router NetFasteR IAD 2", εκπονήθηκε από τον Παυλάκη Θωμά. Κύριος στόχος της ήταν η μελέτη του λογισμικού ανοικτού κώδικα OpenWrt και η αξιολόγησή του μέσω της εγκατάστασης και παραμετροποίησής του στο router NetFaster IAD2. Οι παρουσιάσεις και των δύο ήταν εξαιρετικές.

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (επίσης γνωστό ως «MUN») είναι ένα εκπαιδευτικό συνέδριο - προσομοίωση των οργάνων και των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι προσομοιώσεις του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών έχουν στόχο οι συμμετέχοντες να βιώσουν, να εφαρμόσουν και να πειραματιστούν με την επίλυση διαμαχών, το δημόσιο λόγο, τη δυναμική μικρών ομάδων και τη διαπραγμάτευση. Επίσης, είναι ακαδημαϊκά αυστηρές. Απαιτείται έρευνα πάνω σε τρέχοντα θέματα, οικονομικά, γεωγραφίας, ιστορίας και πολιτικής. Οι μαθητές πρέπει να κάνουν έρευνα σε βάθος, και συχνά υποχρεούνται να γράψουν αρχές της διεθνούς πολιτικής και εργασίες-θέσεις δίνοντας μια ευρεία περίληψη της θέσης της χώρας που εκπροσωπούν.

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Κολιάνου Ασημίνα, η οποία πήρε Έπαινο - τιμητική διάκριση και συγχαρητήρια από την Ευρωπαική Επιτροπή για την ποιότητα της μετάφρασής της από τα αγγλικά στα ελληνικά, στο διαγωνισμό «Juvenes Translatores»

Ο διαγωνισμός «Juvenes Translatores» («Νέοι Μεταφραστές»), διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Νοέμβριο κάθε έτους και απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 17 ετών. - για τη βράβευση των καλύτερων νεαρών μεταφραστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι καθηγήτριες,

Αναστασιάδου Δήμητρα

Χελιδώνη Γεωργία

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και την Τετάρτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Β΄Λυκείου στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στον Ναό της Αγίας Σοφίας.

 

IMG 20180307 094738    IMG 20180307 112005